bezoek aan de dietiste

Gisteravond was ik nog net op tijd op het sportplein voor een intervaltraining. We mochten 4x 800 meter lopen met telkens 400 meter rust tussen de reeksen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen we een groepje lopers hadden die van mijn niveau, moest ik nu aansluiten bij twee veel betere lopers. Het gevolg laat zich natuurlijk raden. Al bij de eerste reeks had ik het moeilijk het tempo te volgen, de tweede ging het nog lastiger, en tijdens mijn derde 800 meter moest ik al vlug alleen verder. Het heeft geen zin om vroeg in het seizoen te veel in het rood te gaan. Omdat we om tien na acht een gratis loopbroek kregen van onze sponsor (schrijnwerkerij Matte uit KortemarkSmile), was er geen tijd meer voor de laatste interval, maar erg vond ik dat niet. Hopelijk lopen binnenkort enkele lopers uit ons groepje van vorig jaar opnieuw  interval, want anders ga ik op woensdag gewoon een duurloop moeten doen.

Vandaag zijn we met ons Ambertje naar de dietiste geweest. Ze moet inderdaad wat kilootjes verliezen. Helaas voor ons is dat praktisch onmogelijk zolang ze blijft warm eten op school. Er werd ons dan ook aangeraden om daar verandering in te brengen, en voortaan ’s avonds thuis te koken. In theorie klinkt het eenvoudig, maar in de praktijk zien we het echt moeilijk haalbaar. We zullen ons leven wat anders moeten indelen.We zien wel hoe het lukt.

Morgen is het gelukkig alweer vrijdag. Vanmorgen was de stress op een bepaald ogenblik zo groot dat ik het echt niet meer zag zitten. Dat was dan de eerste keer in achtien jaar.  Gelukkig was het tegen ’s avonds al weer beter. Dat neemt echter niet weg, dat iedereen zowat op de toppen van zijn tenen loopt door de hoge werkdruk. Hopelijk komt er binnenkort toch wat beterschap. We zien wel. Tot zolang huldigen we het spreekwoord : ‘En de boer, hij ploegde voortSmile

Advertenties

3 gedachten over “bezoek aan de dietiste

  1. Veel succes gewenst aan Amber. Zelf had ik ook wat kilootjes (ok véél kilootjes – ik woog 97kg) teveel toen ik jonger was. Het lukt haar vast en zeker wel!

    Like

  2. en tijd heeft raad ,eens je in die routine zit …wij eten ook savonds warm ,en dat lukt hoor met een beetjes goochel trucjes zal dat allemaal wel op zn pootjes komen ,als ik kan helpen met iets bel maar hé

    Like

Reacties zijn gesloten.