Prince Albert wordt wereldkampioen

Dit weekend wordt het WK cyclocross georganiseerd in Treviso. Uiteraard zat ik vanmiddag dus voor de buis om te genieten van de one-man show van Niels Albert. Van bij de start koos hij het hazenpad, om te eindigen met bijna één minuut voorsprong op de concurrrentie. Ondanks de amateuristische regie van de Italianen, (ze kunnen nog heel veel leren van ons Belgen) was het een mooi kijkstuk. De ceremonie protocolaire, zoals dat dan heet, was een echt kippevelmoment. Als de Belgische vlag gehesen wordt, en de Brabançonne weerklinkt, dan voelen we ons toch allemaal echte belgen, en dan denkt niemand nog aan de spitsing van B-H-V.Smile 

Ook gisteren was er weer een opmerkelijk sportfeit. Sinds enige tijd luidt de vraag niet meer: zal Cercle winnen, maar: Met hoeveel zal Cercle winnen. Deze keer moest Zulte waregem voor de hakbijl.  Enkele uren daarvoor had ikzelf ook weer een mooie duurloop gedaan. Ik had gekozen voor hetzelfde traject van vorige week. Net als toen finishte ik na één uur en kwart.

Nu Vlug naar FC de kampioenen kijken, en morgenvroeg staat er alweer een loopje op het menu. Nadien rijden we dan door naar Ninove, voor een bezoekje aan mijn schoonouders. Net op tijd om in de namiddag onze veldrijdershelden te volgen op de buis. Met minder dan goud zijn we morgen dan ook niet tevreden.

Advertenties

Een gedachte over “Prince Albert wordt wereldkampioen

Reacties zijn gesloten.