Na een stevige trainingsweek volgt nu wat rust.

Dinsdagmorgen heb ik voor het eerst kunnen genieten van onze uitgebreide glijuren. Vroeger mochten we ten laatste om 9 uur beginnen met werken, nu kunnen we ons nog om 10 uur aanmelden om de dagtaak aan te vatten. Uiteraard geeft dit veel meer mogelijkheden om ’s morgens al eens de beentjes uit te zwieren tijdens een looptochtje;  Toen ik dinsdag om 8 uur vertrok was het nog goed te doen, maar amper één km verder werd ik al vergast op een buitje hagelstenen. Gelukkig van korte duur. Eventjes de bril afvegen, en ik kon weer gezwind Knipoog doorgaan. Een klein uurtje later zat ik al te genieten van een lekker bad. Dan nog een theetje, twee glazen water, en net na half tien kon ik vol energie afstempelen op het werk.  Ik denk dat ik vaker eens een ochtendloopje zal inlassen .

Gisteravond was het dan Torrac-training. De nadruk lag deze keer op korte intervals : eerst 200 meter goed doorgeven, dan 200 meter rust. Maal 6. Nadien waren het 200 meter goed doorgeven, 100 meter spurt, 100 meter rust. Maal 6. Ik voelde al direct dat ik niet 100 % was. Misschien teveel trainingen de laatste week? Mijn collega-lopers waren stuk voor stuk ook sneller, dus loop je constant tegen de limiet. Na enkele minuten vond ik het dan ook voldoende. Het voordeel bij Torrac is dat je dan perfect kan overschakelen naar een andere groep, waar het tempo net iets minder hoog ligt. Zo kon ik de rest van de training goed afwerken zonder me te forceren. Zaterdag is de Bruggenloop, en het is toch wel de bedoeling om daar fris aan de start te verschijnen. Voor de rest van de week (vandaag en morgen) betekent dit dus geen looptraining.

Tot slot nog een reactie op de bekerwedstrijd Anderlecht- GBA. Voetbal kan toch onrechtvaardig zijn. Anderlecht werd bijwijlen weggetikt, maar toch loopt paars wit op een diefje weg met de overwinning na een owngoal van (kan het ook anders) een ex-Anderlechtspeler. Nu, de terugwedstrijd op GBA belooft nog een hele lastige match te worden voor Anderslecht.

 

Advertenties

4 gedachten over “Na een stevige trainingsweek volgt nu wat rust.

  1. Leuk he, zo’n ochtendtraining, dan heb je toch gesport en heb je ’s avonds toch nog tijd voor het gezin! Zaterdag Bruggenloop? Bedoel je die in Rotterdam? Die deed ik vorig jaar ook.

    Like

  2. Neen, Julie, De bruggenloop waar ik aan deel neem wordt gelopen in Wijnendale, een deelgemeente van Torhout. Dus een thuismatch, en dat is altijd leuk. De mannen lopen 12,5 km. Vorig jaar waren er een paar honderd deelnemers. Klein maar gezellig, dus.

    Like

Reacties zijn gesloten.