Het alfabet van Hansy: van a tot I

De a van Amber: samen met Justine het mooiste wat ik ooit op deze aardkluit heb verwezenlijkt. Een blijvende bron van geluk.

de B van Brenda:  Ondanks de vele verschillen, of misschien net daardoor, al  bijna 16 jaar de vrouw van mijn leven

de C van chocolade: zalig, ik kan er gewoonweg niet afblijvenSmile

de D van Dgz, al 19 jaar mijn werkgever. Altijd met hart en ziel, maar de laatste weken een serieus professioneel dipje vanwege die verdomde autopsiezaal. Tegen wil en dank word je verplicht om daar te zijn, en het is een plek die ik absoluut wil vermijden… Wordt waarschijnlijk vervolgd.

De e van Egoïsme: de grootse plaag van onze tijd. We leven volledig in een ik-maatschappij. Vrijwilligers worden schaars. Wie wil zich nog belangeloos inzetten voor een ander?

de f van file: een van mijn grootste bronnen van ergernis. Gelukkig sta ik er zelden of nooit in. Het blijft een immens probleem, en het zal er de komende decennia niet op verbeteren.

de G van Griekenland. Waar ik als jonge twintiger als rugzaktoerist naar toe trok. Islandhopping.  De parels van de Cycladen: Paros, Naxos, Ios, Santorini, het mondaine Mykonos. Ik beleefde er heerlijke weken. Het was een kennismaking met een andere cultuur. De prachtige bouzouki-muziek kan me nog altijd heel erg bekoren.  En, ik heb er meer Engels geleerd dan in heel mijn schoolcarrière.Smile

De h van Herremans Marc. Voor mij geen grote idolen meer, maar voor een kerel als hij kan je alleen maar mateloos respect hebben.  Of hoe je na een schijnbaar onoverkomelijke tegenslag, toch terug kan vechten.

de I van Ieper: De plek waar gisteren de Mc Bride run van start ging. Ik finishte net onder de twee uur. Wie kan mij uitleggen waarom ik een hele goeie 10 km tijd loop, terwijl ik er op de langere afstanden niets van bak? Ondanks het afzien heb ik besloten om toch nog een allerlaatste poging op de halve marathon te wagen. We zien later wel wanneer dat wordt

 

 

Advertenties

5 gedachten over “Het alfabet van Hansy: van a tot I

 1. Ik vrees dat je eerst je 10 km wedstrijd lopt, en daarna og 11 km moet afzien… Gas terugnemen in ’t begin, dan kan je in deel 2 met de smile aan een inhaalrace beginnen, waardoor je goedgezind wordt en nog beter begint te lopen, terwijl de anderen stikkapot zitten. De prijzen zijn aan de meet, niet halfweg hé 😉 Veel succes verder !

  Like

 2. Een mooi alfabet zo!!.
  En een halve marathon vergt net iets meer dan de andere wedstrijden en vooral bij 18km zit een pijn punt..
  Het is echt leren om door te bijten en toch doorgaan ook al gaat het niet.
  Als je dat kan?, dan loop je ook een snelle halve marathon.
  Sucses en je kan het.
  Groet Rinus.

  Like

 3. jij van vluggertjes houdt :-))))))))))))))))))))) alé geen misverstanden hé ! wat lopen betreft natuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk 🙂

  Like

 4. Van mij is ’t juist omgekeerd. Als je mijn PR op de 10 km (> 52′) bekijkt en vergelijkt met dat van gij (bijna 6′ verschil) dan is ’t om te blèten (voor mij dan). Ik versta nog altijd niet hoe ik op de marathon aan bijna 10 km/u kan lopen 42 km lang.

  Like

 5. Ja, ik heb de herdenkingsshow van Hazes gezien, en meegezongen, en toegekeken hoe zijn knappe zoon dezelfde levensflair heeft als zijn vader, en gedacht ‘zou Hans ook zitten kijken?’ Blijkbaar helpt het alfabet om inspiratie aan te boren. We zien of schrijven wel nog een keertje. Bedankt voor je aanmoedigingen.

  Like

Reacties zijn gesloten.