De nacht van Vlaanderen

Vrijdagavond was het weer een hoogdag voor de Torhoutse loopsport. De 21 ste nacht van Vlaanderen stond op het menu. Toen ik me om halfacht naar de streep begaf, zag ik meteen dat er dit jaar wel enorm veel lopers waren.  Ik stond wel heel erg ver van het startpunt verwijderd. Na het eerbetoon voor Tom Compernolle, zette de hele bende zich in beweging. De eerste km was een echte ramp. wandelen, trippelen, slalommen… Na een tijdje begon het toch iets vlotter te gaan. Toen we langs het huis van Tom passeerden en alle vrienden en familieleden zagen staan, was dat echt wel een kippevelmoment. Stelselmatig kon ik lopers inhalen, en ik voelde me echt wel super. In Groenhovebos, na zes km, kon ik weer niet het tempo lopen dat ik wilde wegens te veel lopers op de smalle baantjes. Toch wel frustrerend, hoor. Ik kon me vastbijten in het spoor van een loper. Het perfecte tempo voor mij. Pas de laatste km begon ik het wat moeilijk te krijgen, maar ik denk dat ik gefinishd ben in 48 minuten. (Ik had wel mijn horloge vergeten zeker, thuis.) Niet slecht, als je bedenkt dat ik na twee km doorkwam in 12 minuten. Met een iets betere startpositie was mijn pr die avond zeker gesneuveld.  Het was echt met een heel goed gevoel dat ik deze wedstrijd afsloot. Nadien nog gaan kijken naar de optredens in het stad, en de aankomst meegepikt van de marathonlopers. Onze Clubleden hebben weer schitterende prestaties geleverd.

Gisteren zijn we dan richting ‘Plopsaland’ getrokken. Het was er ‘Anubisdag’, en uiteraard moesten onze dochters daarbij aanwezig zijn. Het was een heel leuk dagje.  En, vandaag opnieuw feest. We worden verwacht in Herzele voor het verjaardagsfeestje van Juana, het nichtje van onze kinderen. Tot binnenkort!

 

Advertenties

3 gedachten over “De nacht van Vlaanderen

 1. Ik zat in hetzelfde schuitje – eerste km in 6’45”, amper 8,9 km/u – en dit haal je nooit meer in om een mooi PR te lopen. Jij kon tenminste nog onder de 50′ geraken, voor mij was het niet het geval.
  We zullen eens moeten afspreken om samen ons PR te verbreken op een rustiger wedstrijd.
  Zien we je zaterdag op de Kastelenloop?

  Like

 2. Jup jup,
  Ik stond ook ver in de start. Zowat aan het rond punt. Heb daardoor ook geen PR gelopen, maar er toch niet ver naast 46’29”. Nu ja, de loopsport is er voor iedereen, ook voor degene die niet echt een tijd willen lopen. We zullen er moeten aan denken, en misschien ons tentje opslaan de dag voordien aan de start volgend jaar. haha.
  Groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.