einde van de blogstilte

Hee, terug van weggeweest! Ondertussen ben ik al weer een weekje aan het werk. tja, mooie liedjes duren nu eenmaal niet lang. Maar, niet getreurd, vanaf vrijdag heb ik alweer een weekje vakantie. Wat is er de laatste tijd nog gebeurd, vraag je je misschien af. Wel, een kleine maand geleden maakte ik een val met mijn fiets, terwijl ik van het werk naar huis reed. Het regende nogal en ik gleed op volle snelheid uit. Ik voelde wel wat pijn aan de knie, maar ik kon toch verder . Die middag ben ik nog terug gaan werken. Wel met de auto deze keerLachen Die avond ben ik naar de dokter geweest, die me vertelde dat mijn meniscus kon geraakt zijn. Hij schreef me rust voor (met andere woorden, niet meer lopenWenkbrouw ophalen, en een spray. Die nacht deed mijn knie verschrikkelijk veel pijn. Om vijf uur ’s morgens ben ik opgestaan om wat kranten te lezen en te puzzelen…. Nadien beterde de knie wel, maar  na een rustpauze van één week voelde ik nog altijd pijn. Tijd om foto’s te laten nemen dacht ik.  In de klniek stelden ze me gerust. Geen scheur of meniscus, enkel een verrekking van de mediale band. Lopen mocht, maar zeker niet forceren.

Doodgelukkig ben ik de volgende dag gaan trainen, en in die twee weken heb ik waarschijnlijk zo’n tiental trainingen afgewerktLachen Dat was pas vakantie. Nu voel ik nog wat pijn als ik op de knie druk, maar verder is alles ok. Sedert woensdag ben ik zelfs opnieuw interval beginnen trainen. Ik miste die intervaltrainingen al een tijdje, en ik heb daar eens over gesproken met trainster Sissi en de andere loopcollega’s bij Torrac en die zagen dat wel zitten. Ik ben ervan overtuigd dat door de intervaltraining de prestaties beter zullen worden. Alleen oppassen want de keerzijde van de medaille is dat blessures dan vlugger op de loer liggen.

Zaterdag ga ik nog eens een wedstrijdje lopen. Dat is ondertussen al geleden van mijn halve marathon in Ingelmunster. Toen was de zin in wedstrijden wat verdwenen, maar nu begint het toch wel weer te kriebelen. Ik ben benieuwd of de vele trainingen van de laatste weken hun vruchten zullen afwerpen. Straks ga ik nog eens kijken welke tijd ik vorig jaar heb gelopen in de kermisloop.

Advertenties

8 gedachten over “einde van de blogstilte

 1. Ik ben ook benieuwd welke wedstrijd je gaat lopen.
  Een gokje: de 10° Torhoutse Kermisloop?
  Je had eigenlijk al een tip gegeven in je laatste zin en als je er 1u08’22” over doet dan ben je 1″ sneller dan vorig jaar!!!

  Like

 2. Volg al een tijdje jouw blog (lopen is ook één van mijn hobby’s)
  Pas inderdaad op voor blessures. k’liep al 2 jaar blessurevrij en ik begon te geloven dat ik er imuun voor was geworden, stupid me !
  Heb 4 weken geleden dan een stressblessure opgelopen en vandaag is de tweede dag dat ik geen pijn meer voel. Vanaf volgende week zou ik weer willen lopen. Wou dat ik ook zoveel tijdens mijn verlof kon trainen als jij. 😦
  Het is wel mijn eigen schuld, die blessure : ik forceer het altijd maar : altijd maar vlugger willen lopen, nooit opwarming voor mijn training, ….
  Moet wel zeggen : die eerste week niet kunnen lopen : dat was wel serieus afkicken, als ik iemand zag lopen deed dat pijn. de laatste 2 weken bijna niet meer aan lopen gedacht en enorm veel leesachterstand ingehaald. 🙂

  Like

 3. Hansy,

  Die Sissie is zeker niet die Sissi uit Wenen denk ik. Ik ben namelijk goed bevriend met haar vriend Bart Schepens die ondertussen ook loopt. We hebben samen 20 jaar gefietst bij de wielertoeristen tot ik er twee jaar de brui aan gaf. Doe ze alvast de groeten van Andy.

  Succes op de kermisloop. Had ook graag meegedaan, maar ja een blessure heeft er anders over beslist.
  groetjes Andy

  Like

Reacties zijn gesloten.