leven volgens het handboek van de recreatieve loper.

trappist 1Zondagmorgen nog vlug een trainingkje meegepikt met de Torracvrienden. Eerste rondje van 5 km aan 27 minuten, tweede rondje veel vlugger, maar motor opgeblazen na 3 km. Nadien nog rustig uitgebold tot aan de parking. Eens in ‘overdrive’ gaan kan geen kwaad,hé.

’s Middags gingen we met een tiental familieleden frietjes eten in ‘Twiety’, de beste frituur van ver in het rond. Kwestie van een goed sportdieet te volgen, natuurlijk. Nadien werd er richting Westvleteren gereden alwaar we een bezoek brachten aan de patertjes van de Sixtusabdij. Aangezien de donkere van 12°  met stip genoteerd staat in het ‘handboek van de recreatieve loper’ onder het hoofdstuk ‘levensnoodzakelijke voedingsmiddelen, hebben we er die namiddag een stuk of vier geconsumeerd.Lachen Gelukkig moest ik nadien niet meer lopen, laat staan rijden. Uiteraard werd er ook nog een lekkere boterham met paterskaas gegeten, en nadien reed iedereen blijgemutst terug richting Torhout.

Maandagavond stond er alweer een uitstapje op het programma. Samen met vrienden gingen we naar Blankenberge. Voor het ogenblik staan Belgische mosselen met een toxinesausje in het ‘handboek van de recreatieve loper’ vermeld onder  het hoofdstuk ‘absoluut te vermijden’. Zodoende kozen we voor de Zeeuwse variant van deze mosselen. Lekker, lekker, lekker. Met het uitspattingetje van zondag nog in het achterhoofd, werd de ‘Duvel’ bepert tot één glas.Lachen

Vanmorgen was ik tegen alle verwachtingen in al vroeg wakker. Waarom niet gaan lopen, dacht ik, en zodoende vertrok ik om kwart voor zeven voor een rustig duurloopje van net één uur. Zalig, om zo de dag te beginnen.

Op het werk, heb ik mijn verstand op nul gezet ( er zijn er die nu denken dat dat helemaal niet zo moeilijk kan zijn… De snoodaarts!Lachen. Na het opschrijven van de autopsieverslagen van pluimvee, assisteer ik nu ook bij de lijkschouwingen van grotere specimen zoals daar zijn koeien en varkens. Grenzen verleggen, noemen ze dat.. De eerste keer sloeg mijn hart toch wel twintig slagen rapper dan normaal.Lachen

Advertenties

4 gedachten over “leven volgens het handboek van de recreatieve loper.

Reacties zijn gesloten.