Verslag van de kermisloop

 Gisteren ging de 10e Kermisloop door te Torhout. Het was al een tijdje geleden dat ik nog een wedstrjd gelopen had, en ik had er dan ook zin in. Vorig jaar had ik slecht gelopen. Op het einde moest ik zelfs wandelen, en toen was mijn eindtijd iets boven de 1u08. De laatste maand had ik heel goed getraind, tot vier keer per week, en ik had er vertrouwen in dat ik deze keer een mooie prestatie zou neerzetten. Iets na 15 uur zette de bende, waaronder ook blogger NICO, zich in beweging voor deze wedstrijd. Er moesten twee rondes van 6,5 km afgelegd worden. Ik starte aan een tempo van iets hoger dan 12 km per uur, maar ik voelde al vlug dat het mijn dagje niet ging worden. Zo moest ik stelselmatig het tempo laten zakken, en na een kilometer of negen wilde ik er volledig de brui aan geven. Dankzij mijn Torrac-collega Tom die bij me bleef lopen, heb ik toch doorgebeten, maar het was afzien net als bij een halve marathon. Gewoon niet normaal… We kwamen over de streep na 1u11.

Na thuiskomst was ik zo uitgeput. Ik voelde me echt niet goed en ben zelfs in slaap gevallen. Alles deed pijn. Na een kom soep ging het wat beter. Toch is het absoluut niet normaal dat ik zo’n klop krijg in een wedstrijd van 13 km. In principe moet ik dat perfect aankunnen. Ik vraag me dan ook af wat er mis is. Misschien heb ik wel ijzertekort. Ik zal binnenkort eens mijn bloed laten onderzoeken. Nu ga ik op vakantie naar La Roche voor een viertal dagen, en de loopschoenen blijven thuis. Ik ga me toch eens moeten bezinnen over mijn trainingen. De eerste de beste zondagsrecreant loopt me al fluitend voorbij.  Gewoon niet te doen.

Gelukkig was er ’s avonds nog de supercup, waarin we Anderlecht opnieuw zagen verliezen. En ja, dat zie ik graag!! Ondanks het feit, dat het slecht is voor het Belgisch voetbal, kan ik de vroege europese uitschakeling alleen maar toejuichen. Eindelijk staan de ‘dikke nekken’ terug met hun voetjes op de grond.

Advertenties

7 gedachten over “Verslag van de kermisloop

 1. Ik denk niet dat een zondagsrecreant 12km/u loopt hoor 🙂 ‘k Versta wel wat je wil zeggen. Met 4 trainingen per weekhoop je op een beter resultaat. Volg je eigenlijk een schema? misschien ligt het daaraan. Of inderdaad ijzertekort, dat kan veel doen. in ieder geval; ik vind het toch knap gelopen hoor! Veel plezier in La Roche!

  Like

 2. Geniet van de gewonnen duvels en het was gisteren nu ook weer geen ideaal weer e (en ik vond het zelf een lastig parcours)
  goed verlof en tot de volgende

  Like

 3. Mss toch iets te vlug gestart en te vlug in verzuring gekomen halverwege, alleszins niet te veel van wakker liggen, volgende keer beter. Geniet in La Roche en eet maar ne lekkere pannekoek bij Le Clos Renée 🙂

  Like

 4. Hans,
  effe de batterijkes opladen en dan eens kijken om wat minder te lopen tijdens de week of je trainingen aanpassen. Sissy laat je te veel afzien !
  Bon voyage !!

  Like

Reacties zijn gesloten.